Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

måndag 8 september 2014

Tomater och litet annat


Vad med alla tomater, det har varit alltför tyst denna sommar.
Som jag skrev tidigare så sabbade jag den första sådden, och fick så om alltihop en gång till.
För att inte bli helt utan så fick jag för första gången under alla år ta mig till butiken och handla in så att vi hade någonting i rimlig tid  alla fall. Det blev hos Lidl som precis lagom hade ett erbjudande, och sedan en sväng till Slottsträdgården att inhandla tre plantor varav två var Dansk Export och den tredje Rambling Red Stripe.
Betyg på alla dessa då, jo Lidls tomater var enligt min smak betydligt bättre. Rambling Red Stripe skulle inte tjuvas, blev ordentligt buskig med små tomater, Berit tyckte de såg ut som dekorationstomater.

Så småningom så fick andrasådden flytta över i mjölkförpackningarna, och sedan över i hinkarna.
Här skulle inget kastas, så det blev 52 plantor alt i allt. För mycket? Jo visst, men vad gör man inte för sina plantor. Några blev bortadopterade och fick ett bra hem hos dotter och barnbarn där alla hade varsin planta, så behövde man inte slåss om godsakerna.

Den här gången har jag inte tänkt orda mer om tomaterna utan visa vad man får av ett annat frö.



















Vintersquasch
Hubbardpumpa, sattes ut i mitten på juni , nu är rankorna 6-8 meter långa och har nu fyra jätte stora pumpor på 6-7 kilo styck. Den står mitt i vår kompost så näring har den fått, plus att jag stuckit till den litet extra då och då. Söt och god med orange fruktkött.
Pumporna får sitta kvar fram till frosten och sedan kan man lagra dem i flera månader dessutom.

Hmmm det där med recept?








Har fått rensa upp bland rankorna så att grönkålen kan få litet ljus. Det är en planta, räcker säkert till soppa dekoration och allt annat. Rödbetor och polkabetor har fått en litet tynande tillvaro under bladen







 
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...