Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

fredag 11 maj 2012

Omplanterings dax

Så är det äntligen dags att slutplantera mina tidiga första sex Funcu busktomater. De har utvecklat sig riktigt bra stadiga plantor som fått flera givor med gödning eftersom de stått i mjölkförpackningar. Är man inte noga med detta och dessutom inte ser till att plantorna får värme och ljus blir det bara höga taniga ex.

Funcun står i tio liters hinkar och mår bra av att stå ute. Än så är det litet tidigt att permanent låta dom stå ute men som alla plantor behöver man vänja dem succesivt.
Ett tecken på att plantan trivs med välutvecklade rötter
Ner med plantan i botten på krukan, gör inget att halva plantan kommer under jord, nya fina rötter utvecklas.
Tomater måste få flera givor av gödsling under säsongen för att det skall bli fina tomater.
Jag brukar använda mig av ett råd som gurun Åke Truedsson ger nämligen att en bit ner i hinken lägga en ring av gödning utmed kanten som plantan litet senare kan ta upp.
Det finns olika sorters gödning, behöver inte vara någon specialsort utan ex. potatisgödsel funkar fint. Weibulls potatisgödsel innehåller NPK 6-3-8.
Hundarna är som tokiga i det så det gäller att se till att gödseln är ordentligt nermyllad.

Jag vill ha en kraftigare gödsel typ NPK 11-5-18 micro både Nelson och Yara har dem. Dessvärre finns de inte vad jag vet i mindre förpackningar men om man är några stycken kan man dela på det och få en billig gödsel.


Efter väförättat värv så får de stå ute i solen ett par timmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...