Ingredienser på Häggmispel muffins
100 g smör2 st ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
skalet av en citron, det gula
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl bär från häggmispel
Sätt ugnen på 175º varmluft om du vill göra stora muffins,
och 200º varmluft om du vill göra små.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten
Tillsätt bären och rör om försiktigt.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt eller dubbla pappersformar på en bakplåt. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll varje form ungefär till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti.
Receptet bl.a. från Matklubben.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar