Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

onsdag 23 maj 2012

Häggmispel

Utanför vår entré växer en häggmispel som blommar överdådigt varje år.Det blir massor med bär och den sort vi har producerar goda söta bär som är ätliga. Problemet som uppstår är att våra fåglar redan nu har tagit köbiljett, man vet precis när de är som godast. Så det gäller att ha koll på läget som det heter. Det går att göra sylt eller marmelad på dem, samt nedanstående.




Ingredienser på Häggmispel muffins

100 g smör
2 st ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
skalet av en citron, det gula
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl bär från häggmispel







Sätt ugnen på 175º varmluft om du vill göra stora muffins,
och 200º varmluft om du vill göra små.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten

Tillsätt bären och rör om försiktigt.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt eller dubbla pappersformar på en bakplåt. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll varje form ungefär till 2/3.

Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti.

Receptet bl.a. från Matklubben.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...