Till tomatmarmelad är det bra att använda fruktigare tomatsorter,
jag har Kumato och plommontomater.Med det går bra med andra sorter också.
Blir ca 6 dljag har Kumato och plommontomater.Med det går bra med andra sorter också.
8-9 st | Kumato eller stora plommontomater |
2 st | citroner, rivet skal + fruktkött |
8 dl | |
1 dl |
Skölj och tärna tomaterna. Lägg dem i en kastrull.
2. Skölj citronerna och riv av det gula skalet. Blanda det med tomaterna. Skär bort resten av citronskalen (det vita) och skär fruktköttet i småbitar. Blanda med tomaterna och tillsätt socker och honung.
3. Koka upp och skumma ytan. Låt marmeladen sjuda ca 1 1/2 timme utan lock tills den tjocknat. Skeda upp på väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Låt marmeladen svalna och förvara den kallt.
2. Skölj citronerna och riv av det gula skalet. Blanda det med tomaterna. Skär bort resten av citronskalen (det vita) och skär fruktköttet i småbitar. Blanda med tomaterna och tillsätt socker och honung.
3. Koka upp och skumma ytan. Låt marmeladen sjuda ca 1 1/2 timme utan lock tills den tjocknat. Skeda upp på väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Låt marmeladen svalna och förvara den kallt.
Det här receptet kommer från Allt om Mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar