Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

fredag 21 oktober 2011

Hösten gör sitt intåg

Nu har vi haft frost flera nätter i rad. I veckan har vi tagit ner våra tomater som vuxit utefter vår friggebod. Här var det fortfarande en hel del gröna tomater, dessa ligger för mognad det brukar faktiskt bli ganska bra efter förhållande.


För ett antal år sedan så skar vi ner hela plantorna och hängde dem upp och ner i källaren, funkar faktiskt riktigt bra, med det blev väldigt skräpigt.

Våra elva småtomater utefter friggens kortvägg har fått stå kvar till i går torsdag då vi också plockade av dessa. Det var våra plommontomater. De tål en hel del kyla, men nu får de mogna inomhus i stället. De är nog dem som är mest hållbara av alla våra tomater. Alla dessa plantor har den sista tiden varit höljda med skuggväv som fungerat bra och står emot dessa tidiga frostnätter.


Utefter långväggen till växthuset står fortfarande några plantor som normalt inte borde stå utomhus exempel Golden Queen. Dessa här två lager med väv och eftersom växthuset har en värmefläkt igång så blir det inga problem med frost här i alla fall.

Nu är det dags att ta upp daliorna för vinterförvaring, men det blir en annan historia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...