Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

söndag 2 oktober 2011

Hösten börjar göra sig påmind

Tiden räcker inte till riktigt , även om man är senior som det så vackert heter. Planeringar för utbildning, egna kurser, vattenjympa. Det vet väl alla, att som pensionär kan man bara ha en agenda om dagen?.
På lager finns många bilder från trädgården, inte att förglömma alla tomater. Lovar att det kommer mer.
Nu så har frösamlandet satt igång och skall försöka dokumentera denna tidsödande, minifrösamlande, men en bit i taget.
Vi har ett par fina stånd av kärleksört, Sedum telephium, som vi fick av en granne för över 25 år sedan. Vilken sort av örten är omöjligt att utröna.  Nu när hösten börjar göra sig påmind så är det kärleksörtens tid, september oktober. En praktfull ört som tilldrar sig honungs och frömjöls samlande insekters intresse.
Ett långt arbete, åtskilliga timmar med kameran, för att dokumentera och få möjligtvis en eller två bilder utav över ett hundratal bilder som kan visas upp. Föredrar att arbeta på frihand, med ett skärpedjup som är ytterst minimalt.
Ni får hålla tillgodo med två bilder denna gång.

Liten Guldvinge tror jag


Denna känns väl igen hoppas jag. Så bråttom så bråttom att ta tillvara det sista i trädgården. Att hänga med med kameran var inte lätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...