Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

söndag 11 november 2012

Städa, städa med mera

Förra helgen stängde vi vårt växhus för säsongen. Ut med allt, allt man "glömt" att ta in, alla hinkar ta ner med alla tomatrankor som fortfarande var kvar, samla ihop alla gröna och hälvmogna tomater.
Alla paprikaplantor, samla ihop alla fina mogna paprikor m.m.

Tror det är första gången jag haft växthuset igång så här sent.

Ut med allt, säger allt för nu är det dags att verkligen städa upp i huset. De gamla tomathinkarna rycka upp plantan och eventuellt ge den fina jorden i hinkarna till rabatterna i trädgården.

Fram med sopborsten ut med alla spindelnät och eventuella alla andra kokonger om det skulle finnas några. Putsa alla glasfönster, nja, inte i år, skjut upp till morgondagen, bra förslag. Jag lämnar kvar diverse spindlar med mera de gör trots allt en större nytta i växthusen än att bli utsopade.
Så är det dags att isolera upp väggar och tak med bubbelplast så allt är klart för kommande vår och alla frö och tomat plantor som skall dras upp.
Näst så skall en massa planteringshinkar in, hyllorna skall monteras upp. grillen skall in etc.

Skönt i alla fall att ha en massa tomater på mogning så det räcker flera veckor till ch paprikorna mognar sakta och försiktigt och passar bra till frukostsmörgåsarna.

Nu har jag att spara på diverse tomatfrön men det blir nästa gång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...