Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

fredag 10 februari 2012

Försening

Det blev ingen sådd igår, tyvärr.
Blev tvungen att tina upp såjorden som stod för kallt.

Men imorgon händer det. Tror att jag sätter några frön av mina Funcu tomater också. Dvs. mina tidiga busktomater som är riktigt goda. Och dessutom så blir det sådd av ett par av potatisfröna. Tänkte låta några få växa i mina 20 liters murarhinkar som jag normalt odlar tomaterna i växthuset.Får se, det tar runt 110 dagar från sådd sägs det, eller tre till fyra månader. Midsommar med sill och rysk potatis, mm kanske inte är så dumt. Men de får ju stå på balkongen rätt länge än under odlingslamporna innan de får komma ut i det fria.

Rätt kul för nu har alla trädgårdsmagasin upptäckt potatisen också. Ja, egentligen är det inget nytt under solen. Potatis från frö har man sått tidigare.
Får mig att tänka på att kanske skulle man låta en planta gå i frö också. En senare fråga dock.

De frö jag köpt är i pellets eftersom de är små. Å andra sidan är det mer en utmaning att ta frö. Problemet som uppstår att alla potatisplantorna är av samma sort i landet! Hmmm , det tänkte jag inte på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...