Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

tisdag 3 maj 2011

Inget är som väntans tider

Vad har vi gjort sedan förra inlägget?
Potatisen har kommit ner i jorden. I år blir det bara kockarnas favorit, Amandine. Den har legat i garagefönstret och fått fina groddar. Lägger man dem på en bädd av jord så dröjer det inte länge innan det bildas rötter.
Så har jag litet tidigare placerat några stycket i hinkar för att få en tidigare skörd. Blasten är nu ovanför hinken så det kanske kan bli lagom till midsommar.

Tomaterna har växt otroligt långsamt till trots för att de fått fin jord, Den senaste veckan ser jag att de börjar ta sig ordentligt. De står fortfarande på balkongen med extra ljus. Har börjat vattna dem med en svag näringslösning, kanske var det det de ville ha. Man blir ju otålig och vill att det skall växa fort.

I två av våra pallbänkar har löken kommit  ner i jorden, dels vanlig gul lök och dels scharlottenlök, som i år får samsas med jordgubbsplantor från potatislandet.

I en av de andra bänkarna har frön från dill såtts, och skall bl.a. få sällskap med persilja som just nu står och växer till sig i växthuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...