Oj vad det har regnat, över 20 mm. Vilken tur, jag fick ner mina astrar i går när vädret var fint.
Välbehövligt kan tänkas. Potatisen Amandine, gourmékockarnas favorit växer så det knakar. Det är en fransk mandelpotatis.Strukturen är fylligt fast. Färgen är gyllenljus. Skalet är mycket tunt. Amandine har en avlång, jämn och lätt spetsig mandelform. Jättegod.
I år utökade vi potatislandet och tog rådet från Gunnel Carlsson att först lägga ett lager med tidningspapper unders och sedan jord direkt ovanpå. Våra 5 pallkragar är nu fyllda med diverse olika gönsaker
I den här finns purjolök, grönkål, och 6 olika sorters sallad
I år har vi lök och grönkål i dessa två. Grönkålen håller redan på att växa ur lådorna. Vi har förodlat grönkålen i växthuset
Komposten skall inte stå overksam, här planterar vi squash, i bakgrunden så finns japansk kål som är alldeles utmärkt tilll att blanda med vanlig sallad och ger en bra kryddig smak.
Blommorna är inte bara en sinnlighet för ögat utan är även de ätbara
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar