Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

tisdag 15 maj 2018

Omplantering rådjurshägnet, tomater m.m.

Tänkte visa upp valda delar av trädgården nu.


Här är vårt sk. rådjurshägn. Runtom denna finns nät, den är tunn så den stör inte synintrycket. I år kommer det att sättas tomater här, och jag är som synes inte i behov av att sätta dit Kenneth på Söders tomatpålar Ryggen tar emot i år så får ta det lugnt med jord och lådor. En låda ser urgrävd ut och har fått göra det pga. att kryddbusken som står precis utanför har totalt övertagit lådan med sina rötter. Inte bra för ryggen eller pallkragen. Ska lyfta upp den och lägga markduk under som även ligger aningen utanför så inga rötter kan komma in den vägen.
Totalt har vi tretton pallkragar minst två höga endel är med tre, sparar rygg!
Förutom dessa finns en stor kompost 1,5X1,5m som numera är till för squash m.m.


Från andra hållet
 
 

Våra paprikor har växt till sig och är slutplanterade i 10 liters krukor. Som jag skrev tidigare så tar jag bort två omgångar med blommor så plantorna får växa till sig innan slutblomningen. De är sådda i slutet av januari.


Runt hörnan av växthuset står några av tidigt planterade potatisar. Förhoppningsvis är de färdiga till midsommar. Man tar vad man har och ner med dem i jorden.

 
Till vänster om växthuset står de nya baljorna som ska fyllas med jord, snart ska få sina tomatplantor.
 
 
Det börjar bli trångt i växthuset nu. Här finns fn. över tvåhundra plantor. Tv. de köpta på Lidl som är färdiga för utplantering. Det visade ju sig att man har mycket bra sortering på dessa; St. Pierre en bifftomat, Hellfrucht som är en kvisttomat samt Välkända Roma. Alla är redan tingade av våra familjer.
Många nya ryska sorter, ska ta er med senare om dem.
Längst th står Kerstins Piennolo som strax skall ut. Jag har 5-6 olika piennolos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...