Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

onsdag 2 mars 2016

Calibrachoa Mini Bells

I bland dagens sysslor så var det dags att så mina frön av Calibrachoa. Det är den sorten som brukar bl.a. kallas för Mini Bells. I höstas när allt började bli visset och även det årets Callisar hade prunkat färdig i sina hängamplar och visat upp sina små blommor i djuprött så var det dags att ta tillvara på få fröhus med de små frön.
Det är säsongens värsta pilljobb, en nysning och den dagen är förstört. Litet rensning i fröna och ner med dem i ett kuvert. glöm inte att namna.
Så var det dags idag, hur många amplar, räknar med att det blir två-tre stycken. I år bredsår jag och skär sedan upp i tillräckligt stora rutor för att inte störa rötterna.
 när det är dags att plantera om.
I botten planteringsjord, ovanpå ett lager med såjord 2-3 cm tjockt. Platta till jorden litet försiktigt och sedan vattnar jag med en sprayflaska så jorden blir lagom fuktig.
Dags för frö som skall ligga ovanpå jorden. De här fröna är ljusgroende så det går inte att lägga ett lager jord på dem.
Så lägger jag ett tunt lager med Perlit ovanpå, krossar det lätt med handen. Perlit är ett vulkaniskt material med många goda egenskaper, fuktighet, nu för skydd över frön med ljusgenomsläpp.

Till sist plast över med litet hål i för att behålla fuktigheten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...