Muchamiel Från Portugal
Blir litet veckad
Golden Queen
Den känns väl igen vid det här laget
Brandyvine
Här mognar den första Eva Purple
En stor klase med Eva Purple vänta på att mogna
Här är Black from Tula, den skall bli ganska mörk, tomatsvart. Det är det första även här som mognar nu.
Varför det undrar väl vän av ordning. Är de så sena? Nej det är mitt eget fel jag glömde ju att så några sorter som Black from Tula och Eva Purple kanske ni kommer ihåg.
Så det är precis på vippen att de mognar. Jodå nu så snurrar en fläkt i växthuset men den är igång mest nattetid då temperaturen sjunker ner. Funderade ett tag om jag skulle montera upp en av mina lampor, men det får nog vara tror jag,
Alla här är mina riktiga favoriter, de har en särskilt god smak och är hyfsat köttiga förutom Eva som som har litet mer saftighet. Under årens lopp har ett antal utkristalliserats av alla olika sorter jag sått. De flesta av dessa är sorter som funnit sedan mitten på 1800 talet så det borgar för bra kvalitet.
För oss som tar frön från tomaterna för att föra generna vidare är det viktigt att man inte köper frön F1-hybrider vilket betyder att man inte kan vara alls säker på om man tar frö från en sådan tomat att den blir lik den man tog frön från.
Därför att tomaten kan bryta tillbaka till de tidigare . Det är på detta sätt som de kommersiella odlarna tar fram tomaterna du idag köper i affären. Lång hållbarhet, hårt skal, oftast med en smak som inte kan mäta sig med hemodlarens.
Det finns fler naturligtvis, Chery Mavr, Orange Bourgain, Black Krim och Shygan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar