Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

lördag 2 juni 2012

Regn och regn och fullt växthus och dåligt med tid

Har inte haft tid att fylla på här. Tiden har gått åt till SeniorNets Internetcafé där vi bytt datorer och program

Jaha, då har man lagt tillbaka sina kortbyxor i garderoben igen då. Att ha en kortärmad skjorta på sig är ju inte att tänka på. I morse var det två grader varmt så vi är väl nära järnnätterna nu kan tänkas.
Vi har för säkerhets skull fått täcka plantorna en gång med skuggväv men den natten blev varm i alla fall.

Den här bilden är tagen för några dagar sedan men kunde lika gärna vara tagen idag. Tomater och allt annan får allt stanna inne några dagar till innan de åker ut i landen.
Har inte haft någon värme på i v-huset så om det är uppehåll så skall jag titta till gurkplantorna och paprikan. Eventuellt så får jag ta ut fläkten och höja värmen litet grann.



Trångt om saligheten, värre blev det då de andra hinkarna skulle in för kvällen
De allra flesta tomater är nu "hinkade" och de sorter som skall stå ute är "Funcu" den fina busktomaten  samt "Riesentraube"också en av favoriterna med massor av lagom stora tomater i juli/aug. och så skall det "levereras" tomater till dottern bl.a. så när allt är under kontroll så kan man faktiskt sitta här med ett glas vin. Isolertaket är nertaget och nu skall även sidoväggarna tas bort.

Till höger på marmorbordet står något  som jag inte prövat förut, nämligen att driva upp i toalettrullar. Fördelen med toarullarna är att de är högre än de vanliga fyrkantiga byttorna vilket gör att rötterna kan sträcka ut sig bättre. Det är faktiskt redan nu skillnad på plantstorleken kan jag se.

Varje år så har jag insamling av mjölkförpackningar, blir det bra så är väl toarullarna nästa objekt.

Berits pellisar har fått flytta ner från balkongen, och mina hängpellisar har fått flytta ut i v-huset med ny jord. Kvar på balkongen står bl.a. vår stor buske med Rosmarin, kommer inte ihåg när den köptes men minst 5 år gammal. I år så har den blommat med små ljusblåa blommer för första gången. Kul, det har jag inte sett förut, men de man köper ute är ju unga exemplar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...