Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

måndag 23 april 2012

Ryska Zolushka

I mitten på februari sådde jag de första frön av den ryska potatisen, och efter ett antal dagar dök det första livstecknet upp.



Nu i slutet på april och efter tre omplanteringar är det dags att göra något radikalt med de första provplantorna. I slutet på förra veckan satte jag därför ner två plantor i en av mina 20 liters hinkar. Där får de stå tills dess att det förhoppningsvis är dags att plocka upp potatisen ur hinken. Man får fylla på jord undan efter undan tills att hinken är full.


Övriga plantor är också riktigt fina och skall planteras om minst en gång i alla fall.

Uppdagade ett problem att det går ju inte att sätta ut potatisplantorna förrän det blir frostfritt, eftersom blasten är känslig för frost. Men det får lösas efterhand nu.

Vanlig potatis kan man ju sätta ner när jordtemperaturen är runt 7-8 grader annars så växer de inte.
Förgro? javisst, små fina groddar blir det om man kan hålla sådär runt 15 grader. Sätt dem i en äggkartong. Andra sättet att förgro är att bottna med jord på ett fat och sedan lägga potatisen ovanpå.Rötterna kommer med rekordfart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...