.
I kväll firar vi nyårsafton hos vår dotter.
Klassisk hummersoppa
Sallad på hummer papaya avokado och mango
Helstekt oxfilé med Hasselbackspotatis och sås gjord på basilika
Cremé Brulé
Dagen har gått åt till att förbereda kvällens festiviteter, och att vara "cateringleverantör"
Vi fann alldeles utmärkta färska humrar till det facila priset av 99 kronor styck i vårt centrum, där de på andra ställen tog 149 kronor för samma.
Så det fick bli soppa och sallad på dessa.
Soppan gjordes på det klassiska viset från grunden med skalen för fonden, inklusive litet god konjak i soppan.
Hummersalladen därtill blir riktigt fräsch om man blandar till papaya, mango och avokado. Finns det inte färska mogna frukter så går det lika bra med fryst, färsk koriander, charlottenlök . En vinägrett med med lime.
Oxfilen skall fram i rumstemperatur och klappas in med finstötta kryddor, rosmarin, basilika och timjan. Får ligga en timme eller så för att sedan in i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är runt 50 grader. Får vila en stund innan den skärs upp. Därtill en tomathalva med vitlök och vitt rivet bröd med litet smör på toppen och in i ugnen på grill tills de får en fin färg.
Här är ett bra recept på Cremé Brulé
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar