Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

måndag 20 november 2017

Växthuset stänger

I år så har växthuset fått ha värme ända fram tills nu. Det blev alldeles för många paprikaplantor och hade inte plats någon annanstans. samtidigt så fick en del tomatplantor också plats i stället för att som brukligt klippa av tomaterna och lägga dom i garaget.




Litet av varje. Piennolo, Gul söt tomat från COOP som är testodlad inför nästa säsong.

I gula lådan ligger Riesentraube som har varit rent fantastiskt. Säkert 6-7 kilo på en planta som sett ut som en julgran.Mycket ligger i garaget och mognar långsamt 10-12 grader). Paprikor.

 
 
 

Piennolo tomater

I år har jag testodlat en piennolo-sort (KP= Kenneths Piennolo, Kenneth på söder) för att se vilket resultat jag kan få .

Frön sattes i mitten på juli och här är resultatet, det blir säkert bra utdelning under nästa år. De här tomaterna kallas ocksså för vintertomater då de håller sig i flera månader De gröna håller sig minst in i februari, vi får se. Söta och goda är de i alla fall. Har 3-4 olika piennolosorter så jag kommer att så i omgångar från februari och framåt. Utomhus när frosten är slut.

Nästa år blir det många nya sorter av vilka de flesta är ryska. Samma klimatzoner som vi har, så ser fram emot dem också.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...