Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

tisdag 23 maj 2017

Bråda tider

Nu så rör det på sig riktigt ordentligt. Tomaterna skall planteras om i alla hinkar, inte ens halvvägs än.

Gurkfrön ner i jorden och allt annat också.

Men nya bilder är på gång, än så länge år det bara några pallkragar som har fått hyresgäster.

Här har vi pallkragarna med diverse innehåll. Till vänster så delar persiljan plats med dill. Dillen har redan kommit upp, bredsådde i år, persiljan låter vänta på sig men är på gång samtidigt som övervintrade plantor grönskar så fint.

I mittenpallen har vi sått potatis, man ska ju växla mellan grödorna sägs det. Potatisen har legat och förgrott och har haft ett tunt lager jord så den hade fullt med rötter när den sattes ner. Dröjde bara några dagar så var den uppe.

Till höger har vi sallad.



Våra hinkpotatisar växer på sig och de stora blommar redan. Det två andra hinkarna har litet försprång på de nysådda Midsommar?

I en av de gamla potatishinkarna från förra året hade detta övervintrat så Berit har förbarmat sig över den och satt net den i hennes specialpotatisland. Troligen en Blå Kongo.


I salladslådan har jag planterat ut ekbladssallad för några veckor sedan, det är snart dags att skatta dem litet försiktigt. De röda är Bataviasallad ännu inte acklimatiserade. Blir stora runda knyten brukar räcka med två till oss. I krukorna som skall flyttas finns också ekblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...