Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

tisdag 28 oktober 2014

Trattisar

I helgen var vi på landet. Lördagen regnade det, så då blev det mest innesittar aktiviteter. Vår fina plattTV gick sönder för ett tag sedan, men vi hade inte slängt arvegodset från svärmor, en gammal bulltv som vi konkade ut. Dock så visade det sig att den gamla TVn hade en bild som var bättre än plattisen, så nu får den gör tjänst tills den lägger av.
Söndagen var det molnigt men angenämnt varmt i alla fall. Berit försvann ett tag men kom tillbaka med en del trattisar i en påse hon hade med. Lunch, och sen bestämde vi oss att ta en tur in i skogen, för att se om det ev. fanns några fler plockbara. Jodå vi hittade riktigt mycket. Som tur var så tog jag med en extra påse "just in case", den fyllde Berit full den med. Tre och halvt kilo blev det, sen tröttnade vi. Måndag förmiddag gick åt till rensning, så nu ligger det mesta till tork ovanpå pannan i källaren. Årets skörd blev runt sju kilo, ska väl räcka till det mesta.

söndag 26 oktober 2014

Spetspaprika m.m.

I år har jag odlat både Spetspaprika och även  en lite mindre sort,
sötpeppar Lombardo
Den senare är inte alls stark utan passar bra som en god ätbar dekoration i sallad m.m.



För att få en bra utdelning av paprikan måste den sås tidigt, februari är en bra månad.

,


fredag 24 oktober 2014

Lobelia

På sistone så har det varit ganska svårt att köra in i garaget. Man vill ju inte ta död på sina små telningar som dyker upp här och var.

torsdag 9 oktober 2014

Följ mig i din padda eller smartphone

Nu så kan du också följa mig i din smartphone typ iPhone samt även i din iPad.
Sidorna är justerade för respektive apparat.


Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...