Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

tisdag 8 juli 2014

Rosor


 Honungsrosen blommar med sina tusentals blommor. Ett surr utan like av "våra" humlor, ja en del bor faktiskt i vår tegelvägg. Doften av alla rosorna är nästan bedövande när man passerar.

Louise Odier har slagit ut.



 
Mariaklockorna konkurrerar självsådda som dom är.





 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

söndag 6 juli 2014

Rambling Red Stripe

 
Även om en stor del av mina tomater fick sås om så är det en och annan hink som visar upp sin goda sida med massor av blom och små blivande tomater.
 
 
 
 

fredag 4 juli 2014

Dahlior


Nu har dahliorna fått komma ut ur växthuset. Dvs in och ut det har ju regnat en hel del. Ännu så har inte alla krukorna fått sin prakt men här är två av dem i alla fall








torsdag 3 juli 2014

Rädisor

I år sådde jag mer på skoj litet rädisfrö i en drivlåda jag hade över i mars i växthuset. Gick riktigt bra med fint resultat och tidig skörd.

Ett par månader senare sådde jag än en gång i en något större låda som nu blivit ledig. Men alltefter att veckorna gick, så tydligen var det för varmt i växthuset så rädisorna utvecklade sig inte bra tunna smala rötter bara.

Jag hade plats över i vår stora kompost där vi brukar ha squash under sommaren. Sagt och gjort så tog jag hela surven och planterade ut dem där. Det där går inte sa någon, det blir bara en lång tanig rädisa eller så blir det bara en blomstängel. Veckorna gick och jovisst gick det bra, stora tjocka goda blev dom, och här är de efter skörden.




Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...