Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

fredag 27 juli 2012

Midsommar

Litet sent, men vi firade midsommar i sommarstugan, och var med om att resa den stora stången där ute med dans runt den.
Vårt arvegods som vi brukar ha med ut glömdes bort i år, men den fick i alla fall pryda sin plats vid vår entretrappa några dagar efter återkomsten

torsdag 26 juli 2012

Den smakade gottigottgott

Det första tomaten har mognat och är uppäten också. Vilken skillnad att få smaka på de egna tomaterrna. Tunna fina skal här är det inte några transporter som kräver tjocka skal.
Det går långsamt i år, många tomatplantor har massor med gröna tomater och som vanligt, så är det Funcu som ligger först.
Min infektion med hosta och hög feber fodrar tydligen en lång konvalecens vilket även påverkar skötseln av tomaterna. Men nu så fick jag en akuttid igen med  cortison en massa andra medikamenter som vidgar luftrören, plus koll på lungor hjärta m.m.
Några av mina minitomater börjar också bli röda, men märkligt att det inte i år är skillnad på växthusets tomater och de som står ute till trots för det kalla vädret.

måndag 23 juli 2012

Söderköpingspionen

Den här pionen är ett arvegods från mina föräldrar. Den planterades vid deras fotoatelje i Söderköpings Brunn på 50-talet. Flyttades sedermera till vår tomt på 70-talet, men vägrade att blomma i många år. Vi flyttade om den för 4-5 år sedan till vår altansida med mer sol och helt annat klimat och jord. Plantan började ta sig igen och förra året så kom den första blomman på många år. I år så kom den tillbaka med ännu flera vackra blommor.

måndag 16 juli 2012

Det var ett tag sedan

Nu var det ett tag sedan det blev ett inlägg. En massa olika orsaker, alldeles för mycket engagemang, och olika projekt, och mitt uppe i allting så en kraftig infektion med hög feber. så nu är det penicillin som gäller. När inte ens tomaterna fått sin skötsel då är det allt dåligt.
Så nu lägger jag allting på is förutom tomatodlingarna, ett bra tag frammåt.

När tomaterna i växthuset fått flytta  på sig i början på juli,  blev det faktiskt en liten plats för annan aktivitet där också.
Dotterdottern Sonja kom på besök och händelsevis så fanns det i kylskåpet en vattenmelon som vi festade på bland gurkorna och tomater

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...