Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

måndag 18 april 2011

Callisarna planteras om

Nu så är det dags att plantera om callisarna i slutkrukorna, vilket är Amplar i 25-30 cm  diameter. Jag brukar sätta ner tre stycken i varje ampel, de växer till sig och blir riktigt buskiga efterhand.

Här är några av de blommor som redan nu slagit ut. Men tyvärr, så har de fått stryka på foten och klippts av för att stärka växten istället.

Vi får njuta av de tidiga blommorna på påskbordet istället.

Omplanterade Prairie Sun

Nu äntligen så har jag planterat om mina bredsådda Prairie Sun. Det blev 82 stycken plantor. Nu får frun i huset börja fundera var de skall sättas ner. Men det blir ju inte förrän temperaturen tillåter

lördag 9 april 2011

Praire Sun

Mina Rudbeckia Prarie Sun som jag bredsådde tidigare har nu växt till sig så nu är det dags att skola om dem, lagom till att växthuset får ta hand om plantorna.
I år så sätter jag bara ut de som tål litet kyla på nätterna, än så länge, tomater gurka och paprika/Chili får vänta ett tag de trivs inte under18-20 grader så kan jag spara på elen till värmefläktarna litet

Gurkfrön tog det tre dygn så var de uppe, då stod de ovanpå elementet runt 25-28 grader.

torsdag 7 april 2011

Nu så börjar det röra på sig.

Tomatplantorna har flyttat ut på balkongen, där jag nu ökat upp temperaturen dagtid till runt 20 grader.
Mina Funcu tomater som inte vill komma upp, har jag sått om och nu så finns i såbrättet tillräckligt många för att vi skall få gott om dessa när de mognar.

Jag var ju på mässan Nordiska Trädgårdar som ni sett från filmen, där inhandlade jag några Calibrachoa felaktigt brukar man kalla dem mini petunia men bättre det så man förstår i alla fall, samt ett par sticklingar av en änglapelargon.
Här har de planterats om och det är redan dags för att toppa dem, annars så får man inte den buskighet som behövs planterade i amplarna där de väller över kanten. Topparna tar man hand om och sätter i såjord med en plastpåse över så har man nya plantor på kort tid. 



Paprika och Chili som jag sådde växer och frodas på balkongen nu under växtbelysningarna som nu är i full gång runt 14-16 timmar i dygnet.
De har växt sig ganska höga så jag kommer att toppa några i år . Till vänster i gröna lådan finnss de plantor som jag inte skolat om. Kanske någon som vill ha några därför sparar jag dessa.










Ovanför paprikorna ser man en av växtbelysningarna en högtrycksnatrium lampa. Rakt fram står pelargoner nerklippta nu, olivträd samt
ett Kumquat träd

Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...