Växthuset

Växthuset
Växthuset

Räknare

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården

Buskpion, ursprungligen från Bergianska Trädgården
Från vår gamla buskpion i trädgården

fredag 27 augusti 2010

Hemma igen

Är hemma igen efter bortavaro, har varit i sommarstugan och spikat. Det tar längre tid än man tror, så får man ta det lugnt också i sin egen takt. På den agendan ligger en ny altan eller rättare sagt om och tillbyggnad.

Foto från min telefon

Här hemma börjar hösten göra sig påmind, blomsterprakten börjar avta, men än så finns det litet att dokumentera i alla fall, återkommer om detta litet senare

tisdag 10 augusti 2010

lördag 7 augusti 2010

Kumquat

Efter några dagar på landet är vi tillbaka igen. Regn och klafsigt under sulorna men ombyte i alla fall. Här hemma har tomater och gurkor och blommor klarat sig, förutom våra egna frösådda Calibrachoa, (Million Bells)  som inte tål ett alltför mycket regnande då de står i underbevattnade hängamplar.
Här kan du läsa om dem: http://www.alverbacks.se/flower.asp?MenuId=1&subMenuId=2&sub2MenuId=10

Till min stora överraskning så var vår Kumquat översållad med små vita blommor, med ett surr av humlor, bin, och blomsterflugor, och märk att fjärilarna drar sig till doften från blommorna . Så i år så behövs nog inte den lilla penselen att ta hand om befruktningen.







Här flyger humlor och bin!




Ibland så sköter naturen om frösådd på ett bättre sätt än en själv.
Fast denna gång så var det allt fåglarna som hade en näbb med. 



Måste ändå få visa min fina hängbegonia som nu är i högform






Lite bilder påodlingarna just nu

Här kommer några bilder på odlingarna som de ser ut idag. Det börjar bli dags att flytta ut gänget till växthuset det börjar bli alldeles f...